Plágiummal vádolják Debreczeni Zitát

A Cukormadarak körül nem ez az első másolásos botrány, ők azonban hevesen tagadnak – írja a Hír24.

Plágiummal vádolják Debreczeni Zitát

Korábban már beszámolt arról a Hír24, hogy híres tervezők kreációit koppintották le és csalogatják velük cukrosnénikként a divatra éhes fiatal lánykákat. Dukai Regina akkor megtörte a csendet, és a Hír24-nek azt mondta, nem is tartja magát divattervezőnek.

"Nem szeretem, ha modellként emlegetnek, hiszen Ebergényi Réka vagy Palvin Barbara valóban azok, én pedig csak hobbimodell vagyok. Nem tartom magam divattervezőnek sem, a divattervezés szerintem Náray Tamásnál kezdődik. Én ezt az egészet hobbiból csinálom, de imádom és éjszakákat dolgozom vele. Megvédem a céget tűzön-vízen át. Lehet minket támadni, de ennyi erővel mindenkit lehet támadni" - mondta akkoriban Regina.

Most Debreczeni Zita kollekciójával akadtak gondok, akinek a legújabb alkotásán a neves magyar divattervező, Cakó Kinga kiakadt.

"Ez már pofátlanság! A kampányruhámat másolta le!" - fakadt ki közösségi oldalán a divattervező, amikor szembesült Zita kollekciójának egyik darabjával. A Cukormadarak ezután kényszeres magyarázkodásba fogtak és kivették a kifogásolt darabot a kollekcióból. - "Figyelem! Szeretnénk nektek jelezni, hogy a cég vezetőségével és Zitával közösen úgy döntöttünk, hogy a képen látható ruhát kivesszük a kollekcióból és visszahívjuk, illetve leállítjuk a gyártását. Az indok, a ruha nagyon hasonlít az egyik magyar divattervező, Cakó Kinga kampányruhájára. Szeretnénk leszögezni, a ruhát nem másoltuk! Mi évente több száz fazonnal dolgozunk, és tiszteljük és támogatjuk a magyar tervezők munkáját annyira, hogy még csak hasonlót se szeretnénk piacra dobni, ezzel az ő üzleti lehetőségeiket károsítani" - írta a hivatalos oldalán a Sugarbird.

Cakó Kinga a divany.hu-nak elmondta, pontosan tudja, hol vásárolta Zita a négy mintapéldányt, amiből aztán kettőt használtak mintaként, hiszen az eladó azonnal felhívta. A divattervező afelől sem hagyott kétséget, hogy jogi útra tereli az ügyet.

"Nagyon kedves tőlük, hogy beismerik, hogy nagyon hasonlít a ruha, de ennek a végére kell járnunk, mert nagyon felháborító, amit csinálnak. A saját ügyemet mindenképp végigviszem, hogy legyen valami nyoma, és hogy ne érezzék azt, hogy minden rendben van. Nem akarok utálkozni, nem akarom, hogy ebből nagy cirkusz legyen, csak azt, hogy helyükre kerüljenek a dolgok. Hogy gondolta, hogy soha senki nem fog nekem szólni? Nekem mindegy, hogy mit csinálnak a külföldi dizájnerekkel, mert az sajnos nem derül ki. Ez persze szintén nem normális, de alig van nyoma itthon" - fakadt ki a portálnak Cakó Kinga.

És hogy mit szól mindehhez Debreczeni Zita?

"Irigyeim sokan vannak,
Mint a kutyák, úgy ugatnak.
Adok nekik víg napokat,
Hadd ugassák ki magukat!" - írt ki egy szerinte idevágó idézetet a Facebook-oldalára.

divany.hu/hir24