Volt szerelmének szült az apáca

A nő állítja, nem tudta, hogy terhes, de azt nem tagadta, hogy hónapokkal ezelőtt összegabalyodott egykori szerelmével – írja a Telegraph.

Nemrég a Hír24 már beszámolt arról, hogy egészséges kisfiúnak adott életet az az El Salvadorban élő, 31 éves apáca, akit a múlt héten kínzó hasfájással szállítottak kórházba. Noha Roxana nővér és kísérői váltig állították, a tüneteket egyszerű gyomorrontás, vagy ételmérgezés okozhatja, az orvosok számára hamar egyértelművé vált, hogy az apáca szülni fog.

Néhány órával később adott életet egészséges kisfiának, akit a pápa után Francesconak nevezett el. Roxana nővér egyébként a kórházban folyamatosan tagadta, hogy tisztában lenne azzal, hogy terhes. Mint mondta, a pocakját egyszerű felfúvódásnak gondolta, amit a rossz táplálkozásra fogott. Egyébként még most sem tudja felfogni mi történt vele, csak abban biztos, hogy gondoskodni fog a gyermekéről, mert isten ajándékának tartja.

Az eset egyébként komoly felháborodást keltett országszerte, főként azért, mert 2012-es bevonulása után Roxana tisztasági és önmegtartóztatási esküt tett. Amikor arról kérdezték, mindezek után hogy érzi magát, azt válaszolta: „Hogy hogy érzem magam? Inkább anyának, mint apácának.”

Benedetto Falcetti atya, a helyi katolikus karitász feje elmondta, Roxana nővér minden valószínűség szerint akkor botlott meg, amikor tavaly áprilisban hazatért, hogy meghosszabbítsa útlevelét. „Feléleszthette egy régi szerelem lángját” - idézte az atyát a Telegraph című brit lap. Az ügyben egyébként megszólalt a helyi püspök, Delio Lucarelli is, aki elmondta, Roxanának mindenképpen el kell majd hagyni nővéreit, mert nem tudta, hogyan álljon ellent a kísértésnek.

A magára maradt kismama segítségére a kórházi személyzet sietett, akik használt rugdalózókat, ruhákat és a gyerekneveléshez nélkülözhetetlen eszközöket gyűjtenek számára.

Telegraph / Daily Mail