Újraélesztős fétisvideót forgattak a mentőkocsiban?

MAGYARORSZÁG - Az Indexnek küldött felvételeken meztelen pácienseket lélegeztetnek és élesztenek újra egykori OMSZ-os egyenruhában - írja a Hír24.

Megdöbbentő videókat kapott az Index szerkesztősége egy olvasótól. Mint ahogy arról a portál beszámol, az egyik felvételen az Országos Mentőszolgálat régebbi egyenruhájában egy mentőkocsiban oxigénmaszkkal lélegeztetnek egy lihegő, teljesen meztelen nőt. A másikon pedig egy lakásban, szintén régi OMSZ-es egyenruhában és felszerelésekkel „újraélesztenek" egy másikat, akiről a folyamat során az összes ruháját levágják, így végül ő is teljesen meztelenül látható. A felvételeken magyarul beszélnek.

A videókat Győrfi Pál, a mentők szóvivője is véleményezte. Elmondta, hogy a felvételeken az OMSZ-tól független, ismeretlen célból megrendezett jelenetekről van szó, hiszen a jármű, a felszerelések, a ruhadarabok eltérnek az OMSZ jelenlegi eszközeitől, egyenruháitól. A második videóban feltűnő mellényt viszont valóban használták régebben az OMSZ-nál, ezért a mentőszolgálat megfontolja a feljelentés lehetőségét is, mivel a videó csorbíthatja a mentőellátásba vetett bizalmat.

Az Index által megkérdezett szakértő szerint több képkocka is arra mutat, hogy a felvételek megrendezettek, például többször abbahagyják az újraélesztést, rossz helyre teszik az EKG tappancsait, feleslegesen vetkőztetik le a pácienseket, és a defibrillátor lapátjait a valóságban soha nem dörzsölik össze, hanem a mellkasra kenik a kenőcsöt.

Hír24