Magyar humorista nevettette meg Amerikát

Egy budapesti születésű fiatalember nyerte meg az egyik legrangosabb komédiavetélkedőt.

Magyar humorista nevettette meg Amerikát

A Budapesten született, de a kaliforniai San Diegóban élő Kaszás Zoltán nyerte meg a 34. Éves Seattle-i Nemzetközi Komédiavetélkedőt - közölte hétfőn internetes kiadásában a Bellevue Business Journal című napilap.

A humoristák megmérettetését - amelyre világszerte összesen több 1300-an jelentkeztek - Kaszás azután nyerte meg, hogy a kieséses vetélkedő résztvevői 26 nap alatt 19 helyen 22 alkalommal léptek fel. A nyertes a seattle-i Comedy Undergroundban megrendezett döntő után egy 5 ezer dollárról szóló csekket vehetett át.

Lemezszerződést is kapott

A magyar származású győztes emellett lemezszerződést kapott az Uproar Entertainment-től, és december közepén két estén át ismét fel fog lépni a Washington állambeli nagyvárosban.

A Seattle-i Nemzetközi Komédiavetélkedő a világ legnagyobb turnézó humorfesztiválja, amelynek előadói összesen több mint 6 ezer ember előtt léptek fel az északnyugati állam színházaiban, éjszakai klubjaiban és kaszinóiban.

A verseny részvevőinek szereplését rendszerint nagy figyelemmel kísérik az ABC, a CBS, az NBC, a Fox, a Disney és a Comedy Central producerei.

(MTI)