Borsos áron keltek el a John Lennonra vonatkozó iskolai naplóbejegyzések

Darabonként 8437 fontért gazdát egy vasárnapi aukción két John Lennonra vonatkozó iskolai naplóoldal, amelyek szerint a Beatles későbbi tagja pimasz kölyök és az osztály bohóca volt.

A liverpooli Quarry Bank fiú középiskola egykori diákjával gyakran meggyűlt a baja a tanároknak: Lennon "szabotázsért", az "osztályteremben való verekedésért", "zavarásért", "lökdösődésért" és az "érdeklődés hiányáért" kapott megrovást.

A két dokumentumot a TracksAuction.com internetes aukciósház árverezte el. A bejegyzések az 1955-1956-os tanévből, Lennon 14-15 éves korából valók. A liverpooli kölyök 1957-ben ismerkedett meg Paul McCartneyval, attól kezdve csak a zenével foglalkoztak.

A középiskola naplóit az 1970-es évek vége felé meg kellett volna semmisíteni, mert a helyiség, ahol tárolták őket, másra kellett. A felszámolással megbízott tanár azonban eltette a Lennonra vonatkozó oldalakat.

A Beatles Fehér Albumának (The White Album) egyik dedikált példánya 136 800 fontért, míg egy pár mandzsettagomb, amely egykor Lennon tulajdonát képezte, 10 937 fontért cserélt gazdát a vasárnapi liciten - adta hírül a BBC News.

John Lennon 1980-ban merénylet áldozata lett New Yorkban.

(MTI)