Több ezer eurós karórákat hordanak a szlovák politikusok

Bizonyos körökben mindig divatos volt a drága karórák viselése, a Nový Čas című bulvárlap a politikusok ékszereit vette szemügyre.

Erik Tomáš 3 784 €

A kormányhivatal sajtófőnöke nem magának vette drága karóráját, hanem ajándékba kapta. Elvégre főnöke, Robert Fico is azt mondja, nem veszi, kapja az órákat. "Egy ajándékról van szó, amit Robert Kaliňáktól kaptam még az első Fico-kormány idején, sikeres együttműködésünk lezárásaként" - nyilatkozta Tomáš.

Ľudovít Kaník 7 050 €

Ľudovít Kaník (SDKÚ) a parlamentben egy Breitling Chronomat 44-et visel. Elárulta: az órát külföldön vásárolta néhány évvel ezelőtt, az árára viszont nem emlékszik. "De tényleg nem olcsó karóra, ez igaz" - vallotta be a korábbi munkaügyi miniszter.

Vladimír Jánoš 4 480 €

Vladimír Jánoš (Smer) azt mondja, karóráját feleségétől kapta, az asszony házassági évfordulójukon lepte meg az ajándékkal. "Tizenegyedik éve élünk együtt, szép és boldog házasságban, ezért egy nagyon szép ajándékot kaptam, ahogy természetesen én is megleptem páromat valamivel" - közölte mosolyogva a bulvárlap újságírójával a kormánypárti képviselő.

čas.sk