Hugh Jackmant bőrrákkal kezelik

Hugh Jackman ausztrál filmszínész bőrráktól tart, miután az orrán lévő foltban rákos sejteket találtak orvosai.

Hugh Jackmant bőrrákkal kezelik

A 45 éves színész csütörtökön olyan képet tett közzé az Instagram fotómegosztó oldalon és a Twitter mikroblogon, ahol az orrán tapaszt visel. Leírta, hogy felesége, Deborra-Lee Furness kérte, vizsgáltassa meg az orrán lévő foltot, és igaza volt, mert a diagnózis bazaliómát állapított meg nála.

"Ne legyetek olyan bolondok, mint én! Menjetek szűrésre! És használjatok naptejet!" - írta A nyomorultak című film 45 éves főszereplője az internetes oldalakon. A színész szóvivőjének nincs több információja a betegségről, mint amennyi a közösségi oldalon áll.

A WebMD.com egészségügyi portál szerint a bazalióma daganat a bőrrák leggyakoribb formája, az Egyesült Államokban évente több mint kétmillió páciensnél fedezik fel, a bőrrákos esetek 90 százalékát képezi. A betegségnek ez a fajtája leginkább a napnak kitett bőrfelületen fordul elő. Jól gyógyítható, lassan növekszik, és nagyon ritkán képez áttételt, azaz nem valószínű, hogy továbbterjed a belső szervekre, ám ha nem távolítják el a rákos sejteket, azok károsíthatják a környező szöveteket.

Hugh Jackman Hollywood egyik legsikeresebb színésze, legtöbben az X-men farkasembereként ismerik. Idén Oscar-díjra jelölték Jean Valjean alakításáért A nyomorultak filmváltozatában. Legutóbb a Fogságban című filmben volt látható a magyar mozikban.

Feleségével, az 57 éves Deborrával 17 éve házasok, két örökbefogadott gyermekükkel New Yorkban élnek.

(MTI)