Fél év börtönt kapott az Alec Baldwint zaklató színésznő

Hathónapos börtönbüntetésre ítélte csütörtökön egy New York-i bíróság azt a kanadai színésznőt, akit Alec Baldwin jelentett fel zaklatásért.

Fél év börtönt kapott az Alec Baldwint zaklató színésznő

A 41 éves Genevieve Sabourin - aki a bíróság munkájának akadályozása miatt a tárgyalás során már kapott egy harminc napos elzárást - csütörtökön az ítélethirdetés után kijelentette, hogy semmi rosszat nem tett, és ártatlan. "Éppen most követ el hibát" - mondta Robert Mandelbaum bírónak.

A tárgyaláson Baldwin arról tanúskodott, hogy a színésznő "horrorfilmmé változtatta az ő és családja életét" azután, hogy egyszer együtt vacsoráztak. Sabourin kéretlen telefonhívásokkal és e-mailekkel ostromolta őt, megjelent az otthonánál, és olyan nyilvános eseményeken, ahol ő is ott volt.

A nő ügyvédje védőbeszédében azzal érvelt, hogy a luxushotelben elfogyasztott közös vacsora és mesébe illő randevú után csoda-e, ha Sabourin többre gondolt egy egyéjszakás együttlétnél.

A színésznő arra hivatkozott, hogy nem zaklatni akarta Baldwint, csak magyarázatot akart kérni, hogy miért fordult el tőle. "Azért, mert híres és gazdag, még nem teheti meg, hogy kihasználja a nőket, aztán a szemétbe dobja őket" - mondta.

Mandelbaum bíró az ítélet indoklásában leszögezte, hogy Sabourin folyamatosan és egyre kíméletlenebbül zaklatta Baldwint, és feleségét is terrorizálta.

A tárgyalás során kiderült, hogy Baldwin és a Sabourin még 2000-ben ismerte meg egymást egy forgatáson. A közös vacsorára tíz évvel később került sor New Yorkban, miután egy producer megkérte a színészt, hogy próbáljon segíteni a színésznőnek, aki szeretne előbbre jutni a pályáján.

(MTI)