Jöhetnek a licitek Elvis Presley Cadillacjére

Elvis Presley Cadillac kombija, Steve McQueen öreg versenykamionja és John Lennon dioptriás napszemüvegei, valamint számos más híresség emléktárgyai kerülnek kalapács alá egy júliusi kaliforniai aukción.

Jöhetnek a licitek Elvis Presley Cadillacjére

A Mecum Auction Company szerint nagyjából kétezer tétel szerepel a kaliforniai Santa Monicába meghirdetett július 26-27-ei liciten. Az autóritkaságok és -különlegességek eladására specializálódott Mecum szerint az aukció egyik fénypontja Elvis Presley 1972-es Cadillac Custom kombija lesz, amely 1972 és 1977 között volt a rock 'n' roll királyának tulajdona.

Az árverési tételek között szerepel továbbá Steve McQueen 1969-es Chevrolet C/10 Baja versenykamionja és két motorkerékpárja, Dennis Hopper motorbiciklije, valamint egykor Frank Sinatra, Ringo Starr és Bette Davis tulajdonát képező autók. Az Elvis-rajongók a sztár katonai behívójáért és ritka fényképeiért is versenybe szállhatnak.

Az aukción a popkultúra történelmének egyéb relikviái is terítékre kerülnek: egyebek között John Lennon 1970-es évekbeli, dioptriás pilótaszemüvegei, amelyeknek borostyánkő színű lencséit fekete műanyagkeret határolja.

A filmes díszletek és kosztümök iránt érdeklődők többek között egy 1944-es Amerika Kapitány-jelmezre és az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag című filmben használt korbácsra is licitálhatnak.

A Mecum szerint a júliusi aukción John Wayne, Marilyn Monroe, Jack Nicholson, Roy Rogers, Hunter S. Thompson, Jimmy Stewart, Burt Reynolds és Gene Kelly életéhez kötődő emléktárgyak is kalapács alá kerülnek. A tételek egy részére július 5-én induló csendes online licit keretében tehetnek szert az érdeklődők.

MTI/para