Hugh Jackman szerint nem kell influenza elleni védőoltás

A színész a Golden Globe-díjátadón tartott beszédében kijelentette, nem szükséges az influenza elleni védőoltás. Kijelentését máris orvos szakértők korrigálják – írja a Hír24.

A Centers of Disease Control and Prevention munkatársai azon fáradoznak, hogy meggyőzzék az embereket, nem kell mindent elhinni, amit egy híres színész mond. Tisztázva a dolgot, Amerikában már járványméretűre nőtte ki magát az influenza, így jogos a félsz és a felháborodás a színész mondatait illetően. Ilyen esetben azért nem szabad könnyelműen dobálózni olyan szövegekkel, minthogy a védőoltás nem szükséges.

A puszta számszerű adatokat nézve évente több millió ember lesz influenzás, a melyből több mint kétszázezren kórházba is kerülhetnek és további 3000 és 49 000 közé tehető azok száma, akik bele is halnak a megbetegedésbe. Ennek fényében a szakértők természetesen azt javasolják, hogy minden évben, minden influenzaszezont megelőzően oltassuk be magunkat. Ekkor szólt Hugh Jackman, hogy ő már túl van az fertőzésen, házilag kikúrálta magát úgy, hogy nem is volt szüksége védőoltásra és szerinte másnak sincs. A fenti adatokat ismerve mindenki eldöntheti, hogy a számoknak vagy egy erőtől kicsattanó filmszínésznek hisz.

TMZ / Hír24