Matt Damon szerint Michael Douglas jól csókol

Matt Damon elárulta, hogy Wladziu Valentino Liberace olasz-lengyel származású zongoristáról és szórakoztatóról készült életrajzi filmben rengeteg lesz a meztelenkedés.

Steven Soderbergh rendező által jegyzett Behind the Candelbar című mozifilmben Michael Douglas játssza a főszerepet, Matt Damon pedig a művész fiatal szeretőjét, Scott Thorsont alakítja. „Általában elutasítom a filmbeli meztelenkedést, ám itt ízlésesen van megcsinálva. Ám ez a film nem való minden korosztálynak” – mondta Damon.

Az amerikai színész azt is elárulta, hogy jó néhány jelenet forgatása nagyon fárasztó vot, annak ellenére, hogy Douglas remekül csókol. „Például volt egy olyan jelenet, ahol be kellett mennem Michaelhoz a medencébe, rá kellett ülnöm és meg kellett őt csókolnom. S nem csak egyszer csókolom meg”. A filmsztár azt is elárulta, hogy „komplex és érdekes” volt az együttműködésük, s annak ellenére, hogy  nehezek voltak a jelenetek mindkettejük számára, arra törekedtek, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsák.

Liberace karrierje 50 évig tartott, mely idő alatt megismerte nevét az egész világ. A klasszikus zene remek művelője volt, s olyan showmanné vált, aki kombinálta a különböző stílusokat. Úgy játszotta a komolyzenét, hogy úgymond kihagyta a zeneművekből az unalmas részeket. Fontos volt számára a közönséggel való együttműködés is – teljesítette kívánságaikat, viccelődött velük, s volt, akit a koncert közben elkezdett zongorázni tanítani. Hatalmas vagyonra tett szert, a People magazin szerint szórta a pénzt, nem spórolt – jó pár házzal rendelkezett, ebből három volt Las Vegasban, 18 zongorája, 20 autója, többféle szőrméje, régisége volt, s milliós értékű ékszerei.

Liberace 56 éves volt, amikor találkozott a 17 éves Thorsonnal, aki az asszisztense, a sofőrje és a kísérője lett. Öt évig szerelmi kapcsolatban éltek, azonban a zenész mindig tagadta homoszexulaitását a nyilvánosság előtt. Viszonyuk a drog és Liberace sűrű partnerváltogatásai miatt ért véget, s 1982-ben a zongorista szakított a fiatal férfival. Thorson bírósági úton 113 millió dollár tartásdíjat követelt Liberace-től, végül skerült peren kívül megegyezniük, s Liberace csupán 95 ezer dollárt fizetett expartnerének, emellett két autót és két kutyát ajándékozott neki.

A szórakoztatóművész, aki elmondása szerint „nem koncertezett, hanem showt csinált”, 1987-ben hunyt el AIDS-szel kapcsolatos komplikációk miatt. Halála előtt próbált kibékülni Thorsonnal, aki később kiadta a Behind the Candelabra: My Life With Liberace (1988) emlékiratot. Soderbergh ennek kapcsán készítette el legújabb filmjét.

Liberace közeli barátja, Betty White színésznő 2011-ben végül bevallotta, hogy Liberace homoszexuális volt.

sita/-esz-