Elzárással büntették az "ölelési tilalmat" megszegő diákot

Elzárással büntettek egy 12 esztendős kislányt Ausztrália egyik iskolájában, mert megszegte az intézményben érvényes "ölelési tilalmat".

A nyugat-ausztráliai Adam Road Általános Iskola illetékese szerint a tilalom bevezetésére azért volt szükség, mert az intézményben "ellenőrizhetetlenné vált az ölelkezés és a diákok napjában többször is összeborultak egymással".

A tilalomszegő 12 esztendős diáknak, Amber Ablettnak a tanórák közötti egyik szünetet kellett elzárva töltenie, miután búcsúzáskor meggondolatlanul megölelte a barátját.

"Megrökönyödve" az iskola vezetőségének döntésén, a kislány édesanyja a helyi újságnak írt levelében adott hangot felháborodásának.

"Nem is annyira az elzárásról van szó, mint inkább ennek az egész szabálynak a létezéséről és a lehetséges pszichológiai hatásairól" - idézte az asszonyt a The Daily Telegraph című brit lap internetes kiadása.

Az iskola ügyvezető igazgatója, Gemma Preston szerint a tilalmat tavaly vezették be, miután a tanulók "túlzottan lelkes" ölelkezései számos sérültest és horzsolást okoztak.

mti/para