Bűnösnek találták Dara Rolinst emberölésben, de csak feltételest kapott

Dara Rolins büntetőpere hétfőn folytatódott, a szlovák énekesnő a tárgyaláson elsírta magát. A halált okozó balesetéért három év feltételes szabadságvesztésre ítélték, valamint eltiltották a vezetéstől.

Az énekesnő két évvel ezelőtti közúti balesete során elhunyt egy 63 éves cseh motoros, Jindřich Rotrekl.

Dara Rolins röviddel délután négy óra után hallgatta meg az ügyében hozott ítéletet, a prágai bíróság kimondta, hogy bűnös gondatlanságból elkövetett emberölés bűntettében, majd 26 hónap szabadságvesztésre ítélte három évre felfüggesztve. Mindemellett három évre eltiltották a vezetéstől is.

Meg kell fizetnie a perköltséget, amely mintegy 274 ezer cseh koronára (közel 11 ezer euróra) rúg, valamint 240 ezer koronás (közel 10 ezer eurós) bírságot szabtak ki rá, amit az elhunyt hozzátartozóinak kell kártérítésként kifizetnie. Végezetül pedig az áldozat egészségügyi ellátásának és temetésének költségeit is.

A tárgyalás hétfői tanúvallomásai mind azt támasztották alá, hogy Rolins autójával áttért a szembejövő sávba, és ott ütközött a motorossal. A szakértői vélemények is azt igazolják, hogy tisztán láthatta a motorost. Dara Rolins a tárgyalás során elsírta magát. Azt mondta, hogy minden nap visszagondol a tragikus eseményre, ugyanakkor nem érzi magát bűnösnek.

Az énekesnő menedzsere, Eva Skallová közölte, hogy az ítélettel nem értenek egyet, és fellebbezni fognak ellene.

Nový Čas/para