A kanadai modell 46 ezer dollár gyerektartást követel Salma Hayek férjétől

Linda Evangelista kanadai modell gyerektartást követel Salma Hayek férjétől, Francois-Henri Pinaulttól közös fiuk, Augustin James részére.

Evangelista azt állítja, hogy amikor 2006-ban kiderült, hogy terhes, a francia milliárdos abortuszra akarta küldeni őt. A modell ügyvédje minderről csütörtökön beszélt a manhattani bíróságon, ahol gyerektartásért küzdenek az 5 éves Augustin James részére.

A 49 éves milliárdos tagadja Evangelista állításait, szerinte azt mondta a modellnek „ha gyereke lesz, kapcsolatuk véget ér”. A pár négy hónapig volt együtt, ezidő alatt hét alkalommal találkoztak. „Alig ismertem őt” – jelentette ki Pinault.

Evangelista havi 46 ezer dollárt (35 ezer euró) követel a francia üzletembertől. Ügyvédje, William Beslow számításai szerint Pinault 3 milliárd dolláros (2,27 milliárd euró) vagyonnal rendlekezik. A milliárdos ügyvédje, David Aronson jómódú nőnek tartja Evangelistát, aki az elmúlt négy évben 1,8 millió dollárral (1,36 millió euró) lett gazdagabb. Pinault úrnak elegendő anyagi fedezete van? A válasz, igen. Ám Evangelista asszony is elegendő pénzzel rendelkezik” – mondta Aronson, Pinault ügyvédje a bírósági tárgyaláson.

Az üzletember elmondta a meghallgatáson, hogy Evangelista anyagi okok miatt esett teherbe és, hogy nincs azzal semmi problémája, hogy anyagilag támogassa a fiát, azonban Evangelistát nem hajlandó eltartani. Azt is elárulta, hogy nem támogatta a közös gyerek megszületését, s amikor a modell látta, hogy nem érdekli őt a gyerek, úgy döntött, hogy egyedül fogja őt nevelni.

A modell azután döntött úgy, hogy bírósági úton fogja követelni a gyerektartást, hogy 2010-ben lejárt a szerződése a L’oreal Paris cégnél. Először 2007-ben kérte személyesen arra Pinaultot, hogy fizessen gyerektartást, ám ő azzal az indokkal utasította el őt, hogy magas összeget kér, kisebb összeget ajánlott. Ezután az incidens után akkor látta legközelebb Evangelistát, amikor az bíróságra adta az ügyet. A per pár napig fog tartani, a bíró ezidő alatt fog dönteni a gyerektartás összegéről. Mindkét félnek joga lesz a fellebbezésre.

Pinault és Evangelista fia 2006-ban fogant meg, a millárdos üzeletember ebben az időszakban kezdett el járni Salma Hayek színésznővel, akivel 2009-ben kötöttek házasságot. Az információ, hogy a kanadai modell fiának apja Pinault, tavaly júliusban látott napvilágot. Addig Evangelista nem akarta elárulni. Rá egy hónapra már  a bíróságon követelte a gyerektartást.

Pinaultnak fián kívül még három gyermeke van – Francoise és Mathilde az előző házasságából és Hayektől született kislánya, Valentina Paloma.

sita/-esz-