Nicole Kidman lesz Grace Kelly

Nicole Kidman tárgyalásokat folytat egy olyan kis költségvetésű filmmel kapcsolatban, mely Grace Kelly amerikai színésznőről és monacói hercegnőről szólna.

A hírt, hogy szerepelne Pierre-Angeho Le Pogama francia producer Grace of Monaco nevű projektjében, jó néhány forrás megerősítette a Hollywood Reporter magazinnak.

A filmet egy újabb francia, Olivier Dahan rendezi majd, akinek olyan mozifilmek fűződnek a nevéhez mint az Edith Piaf (2007) és a My Own Love Song (2010). A film nem Grace Kelly életét fogja bemutatni, hanem arról  fog szólni, amikor is 1962-ben a miniállam és Franciaország között feszültség alakult ki.

Nicole Kidman ismert filmjei a Batman mindörökké, Peacemaker, Átkozott boszorkák, Tágra zárt szemek. A Moulin Rouge musicalért 2002-ben Oscar-díjra jelölték a Lejobb színésznő kategóriában, 1 évvel később pedig megkapta az aranyszobrocskát az Órák című filmért, melyben Virginia Woolf írónőt alakította.

További filmjei: Hideghegy, Dogville, Arany iránytű, Invázió, Ausztrália, Nine. Kidman Keith Urban countryzenész felesége, két közös gyermekük van – Sunday Rose és Faith Margaret.

sita/-esz-