Szexbotrány! Lányokkal kereskedett Mr. Hungary?

Lányokat, köztük kiskorúakat is szexmunkára közvetített az a férfi, akit alig egy hete vett őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda - tudta meg a Hír24. A Miss Hungary atyja a munkáért cserébe többükkel ágyba is bújt.

Előzetesben a szépségguru! A Hír24 információi szerint a szép lányok körében országszerte ismert, és évente több szépségversenyt is megrendező R. Lajost kerítés miatt vették őrizetbe február 16-án. A férfi évek óta számos szépségversenyt rendezett meg, úgy tudjuk, legfőképpen azzal a céllal, hogy lányok széles köréhez eljusson a szexuális szolgáltatásokat is tartalmazó állásajánlataival.

A Miss Hungary, a Miss Bikini, a Supersexy és a Fashion és Face mellett megálmodta, és évek óta színpadra vitte a Miss Tini Hungaryt is, ami azért is érdekes, mert a hatóságok eddigi információi szerint R. Lajos kiskorúak számára is kínált munkát. Sőt, az általa kiközvetített lányok némelyikétől szexuális szolgáltatást is kért további jól fizető munkákért cserébe. A Hír24 megkereste az illetékes Nemzeti Nyomozó Irodát, ahol megerősítették az információinkat.

"A Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya eljárást folytat R. L., budapesti férfi ellen a Btk. 207. § (1) bekezdésébe ütköző, és a (2) bekezdése szerint minősülő üzletszerű kerítés bűntett, valamint a Btk. 207. § (1) bekezdésébe ütköző, és a (3) bekezdés a) pontja szerint minősülő 18. életévét meg nem haladott személy sérelmére elkövetett kerítés bűntett megalapozott gyanúja miatt. A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsított megrendelőinek 2010 nyarától, nőket – köztük több kiskorú személyt - közvetített szexuális szolgáltatás nyújtásának céljából Magyarországra, illetve külföldre, főként európai országokba. R. L. szervező tevékenységéért az általa kiközvetített személyek keresetének 20-25%-t kérte el, valamint egyes személyeknél a további munkalehetőség feltételeként szabta meg hogy vele szexuális kapcsolatot létesítsen. A gyanúsított előzetes letartóztatását 2011 február 16-án a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte" - olvasható az NNI portálunkhoz eljuttatott közleményében.

A nyomozás érdekeire hivatkozva azonban egyelőre többet nem kívánnak közölni. A Hír24 ugyanakkor úgy értesült, az ügyben eddig kizárólag R. Lajost gyanúsítják. Azonban számítani lehet újabb meggyanúsításokra is, hiszen a jelek szerint egy évek óta jól működő hálózatot sikerült lelepleznie a nyomozóknak. Úgy tudjuk, hogy a hatóságok folyamatosan hallgatják ki azokat a lányokat, akik a férfi közreműködésével jutottak szexmunkához. Közöttük szépségkirálynők és ismert modellek is vannak.

(Hír24)