Lamborghinit nyert egy férfi, a próbaúton összetörte

Mindössze hat órával azután, hogy megnyert egy 380 ezer dolláros Lamborghinit, a boldog győztes összetörte a 640 lóerős sportautót, amelyet most eladni készül, mivel sem a jármű adóját, sem a biztosítását nem tudja fedezni.

A teherautósofőrként dolgozó David Dopp egy nagyáruház által szponzorált játékon nyerte a világoszöld Lamborghini Murciélago Roadstert.

A Utah állambeli Santaquin városában élő 34 esztendős férfi épp egy próbakörre vitte a családját, amikor a csúszós úton 72 kilométer per órás sebességgel próbált bevenni egy kanyart, ám elvesztette az uralmát a jármű fellett. A balesetben senki sem sérült meg.

Dopp szerint a károk "nem annyira súlyosak": egy lyukas olajteknő, és egy kerék, néhány horpadás és karcolás az autó elején, illetve hátulján. A hatgyermekes családapa sem a sportkocsi adóját, sem a félévente 3500 dolláros biztosítását nem tudná kifizetni. Így a biztosítójától egyenesen egy Las Vegas-i kereskedőhöz fog kerülni az autó, ahol rendbe hozzák. 

"Már kaptam is rá ajánlatokat. A számlák kifizetése fontosabb, mint egy Lamborghini. Családom van, akikről gondoskodnom kell" - mondta. A rendőrség szerint a nyári gumik alkalmatlanok voltak a jeges úton, és az autó egyszerűen túl nagy teljesítményű, illetve túl könnyű.

Dopp nem kapott bírságot, és szerencséjére a nyereményét is csak azután vehette át a múlt héten, hogy gondoskodott a biztosításról.

(MTI)