Musical készül a Rocky című filmből

Sylvester Stallone amerikai színész-producer-rendező összefogott a Klicsko testvérekkel, Vlagyimirral és Vitalijjal azért, hogy elkészítsék a Rocky című film (1976) musical verzióját.

A premiert 2012 novemberére tervezik. A 65 éves Stallone, aki az ismert sportdrámában a főszerepet játszotta, már régóta álmodozott arról, hogy megzenésítsék a három Oscar-díjat nyert mozifilmet.

A Rocky bemutatása után nem csupán a nézők, de a szakemberek körében is sikert aratott. Rocky Balboa amatőr bokszoló története 2012 novemberében lesz először látható színpadon, Hamburgban. „Régóta gondolkoztam egy musicalen, s azon is, hogy színpadra kellene írni Rocky történetét. A végeredmény az lett, hogy a Rocky szerelmes történet is lett, hisz sosem sikerült volna elérnie azt, amire vágyott, barátnője, Adrian nélkül” – mondta Stallone, akit ez a film tett világhírűvé.

A musicalben felhasználják a filmből az Eye of the Tiger és a Gonna Fly Now című slágereket. A Klicsko testvérek lesznek a musical producerei, s nagy valószínűséggel boksztréningeket fognak adni a főszereplőknek. „A Rocky Sylvester Stallonéval nagy hatással volt ránk bokszkarrierünk kezdetén. Nagyon örülünk, hogy támogathatjuk ezt a projektet – jelentette ki Vlagyimir Klicsko.

sita/-esz-