Egy zongoratanár viszonyt folytatott 14 éves diákjával

Egy sespiszentgyörgyi iskola fiatal zongoratanára 2 éve viszonyt folytat 14 éves diákjával. Emiatt a pedagógust kiskorú diákja megrontásával vádolták meg.Egy sespiszentgyörgyi iskola zongoratanára 2 éve viszonyt folytat 14 éves diákjával. Emiatt a pedagógust kiskorú diákja megrontásával vádolták meg.

A pedagógus a sepsiszengyörgyi Plugor Sánodr Művészeti Líceum zongoratanára. A történet egy blogbejegyzésnek köszönhetően látott napvilágot. A lány szülei rábukkantak arra a naplóra, melyben azt írta, hogy „5-6 alkalommal volt együtt a Gerivel”.

Az iskolában senki sem nyilatkozhat, a meggyanúsított tanár pedig nem reagál semmilyen telefonhívásra, kikapcsolta a mobilját. A Kovászna Megyei Rendőr-Felügyelőség szóvivője, Dumitru Ungureanu nem tagadta, hogy tényleg van ezzel kapcsolatos feljelentés. A 14 éves diáklány és szülei bent voltak a rendőrségen és feljelentést tettek egy férfi ellen, akinek szeuális viszonya volt egy kiskorúval. A szóvivő szerint bonyolult esetről van szó, el is kezdetk nyomozni az ügyben. Első lépés az, hogy kiderítsék valóban igaz történetről van-e szó.  Ebben a bukaresti kollégáik is segítenek neik.

A tanár egyik munkatársa bevallotta, hogy tudott azokról a pletykákról, melyek arról szóltak, hogy mi zajlik kollégája és kiskorú lány között, azonban senki sem gondolta, hogy komoly lenne a dolog. Azonban most, hogy kiderült, senkinek sem okozott meglepetést – árulta el a pedagógus.

Az iskola tanulói mindent tudtak, azonban nem árulták el senkinek: „Lehet, hogy a napokban derült erre fény, de rég tudják már a diákok. És nem is ez az első ilyen eset az iskolában, bár azok sem derültek ki soha. A tanár nem jár be, és ez is gyanút keltett bennünk, diákokban, az osztályfőnököm is kereste kedden, de be volt zárva az irodája ajtaja. Ekkor már az egész iskola erről beszélt, már nem volt titok, hogy mi történt” – jelentette ki egy tizedikes lány.

Az iskola igazgatója, Sebestyén Lázár Enikő azt nyilatkozta, hogy ő a hét elején értesült a történtekről a szülők által, s azonnal megtették megfelelő lépéseket. Szóltak a rendőrségnek, értesítették a tanfelügyelőséget, a tanárt pedig felfüggesztették az állásából. Az igazgatónő azt is elmondta, ő úgy tudja, hogy kollégája és a lány kapcsolata 2 éve tart, a lány 12 éves kora óta. Sebestyén Lázár sajnálja mindezt, mert szerinte a tanár nagyon tehetséges.
Kovászna megye tanfelügyelője, Keresztély Irma szerint, ha kiderül, hogy igaz a vád, akkor a férfi nem dolgozhat többé pedagógusként. A rendőrség a lehető leggyorsabban le akarja zárni az ügyet, mert ha bebizonyosodik az, hogy a kapcsolat 2 évvel ezelőtt kezdődött, akkor nem csupán molesztálásról, hanem pedofíliáról van szó.

(manna.ro)