Gábor Zsazsa ágyban fekve ünnepelte 25. házassági évfordulóját

Hálószobájában, az ágyban fekve fogadta a gratulációkat Gábor Zsazsa, aki vasárnap ünnepelte 25. évfordulóját annak, hogy megkötötte kilencedik házasságát jelenlegi férjével, a német Frederic von Anhalt herceggel.

Az évforduló alkalmából a Los Angeles-i magyar főkonzul is felkereste és műalkotással ajándékozta meg a magyar származású, 94 éves egykori filmdívát.

A pár Bel Air-i villájában vasárnap délután tartott ünnepi összejövetelre elsősorban a házaspár közeli ismerőseit és több hollywoodi celebet hívtak meg; a háromemeletes ünnepi tortakölteményt a 68 éves férj vágta fel a mintegy 80 főnyi vendég, köztük a magyar és a német főkonzul jelenlétében. A főkonzulátus közleménye szerint gyenge egészségi állapota miatt Gábor Zsazsa nem tudott az ünneplők között lenni, csak néhány személyt kísértek be őt köszönteni a hálószobájába, köztük Bokor Balázs főkonzult, akivel magyarul váltott szót. A diplomata Kulinyi István magyar képzőművész Budapest - Anamorphosis című alkotását adta át ajándékként.

Frederic von Anhalt egy 14 méter magas óriásplakáton osztotta meg az évforduló örömét az autósokkal a négysávos hollywoodi Sunset sugárúton. Állítólag 68 ezer dollárt költött rá, de azt mondta, hogy neki ez "megéri". Az ezüstlakodalom kapcsán a férj elmondta a dpa német hírügynökségnek, hogy Sidney Sheldon forgatókönyvíró egy partiján ismerkedtek meg, ahol Gábor Zsazsa "teljesen lenyűgözte őt", és kezdetben egyáltalán nem voltak nősülési szándékai, valójában "Gábor Zsazsa vette el őt". Végül azonban mindketten kitartottak a házasságkötés mellett "a média és a hollywoodi klánok támadásai ellenére is".

Más források szerint a pár egyszer csak karonfogva tűnt fel egy partin, ahol kérdésre azt mondták, hogy már el is jegyezték egymást, és három nappal később már össze is házasodtak. "Freddy" akkor megjegyezte, hogy valójában csak egy filmsztárt akart megismerni, de aztán házasság lett a vége. "A feleségem olyan férfit akart, aki képes a negatívumokból valami pozitívumot előhozni. Úgy látszik, hogy ebben jó vagyok" - mondta most a dpa-nak von Anhalt, aki a kérdésre, hogy mit szeret a legjobban a feleségében, azt válaszolta, hogy az eleganciáját és "a szíve mélyéről jövő mosolyát".

Hollywood egyik legszokatlanabb frigyét a dpa szerint egyesek merő érdekházasságnak tartják von Anhalt részéről, akit ráadásul azzal vádolnak, hogy ágyhoz kötött, amputált lábú feleségét gyakorlatilag fogva tartja annak villájában. Mások számára az idő próbáját kiálló partnerkapcsolat azt bizonyítja, hogy egy napon a legelszántabb nagyvilági urak és hölgyek is képesek "lenyugodni".

(MTI)