Gyerektartást követel fia apjától a szupermodell

Linda Evangelista gyerektartási kérelmet adott be a New York-i bíróságon azért, hogy 4 éves fiának, Augustin Jamesnek az apja fizessen gyerektartást.

A kisfiú édesapja Salma Hayek férje, Francois-Henri Pinault, akitől Evangelista havi 46 ezer dollárt követel, melyből a 24 órás bébiszitter, a sofőrjei fizetését szeretné fedezni.

A modell emellett havi 7500 dollárt követelt kirándulásai fedezésére, ezt a kérvényt azonban elutasította a bíróság. Pinault ügyvédje, David Aaronson szerint túlzóak a volt modell követeléséi, mert tavalyi bevétele meghaladta az 1,8 millió dollárt.

Pinault és Linda Evangelista kapcsolatának gyümölcse 2006-ban fogant meg, nagyjából ugyanabban az időszakban, amikor a milliárdos üzletember elkezdett randevúzni Hayekkel, akivel 2009-ben házasodtak össze. Az, hogy Evangelista fiának édesapja Pinault, a nyilvánosság előtt 1 hónappal ezelőtt derült ki.

A volt modell sokáig nem akarta elárulni fia apjának nevét. Pinaultnak a kisfiún kívül még van három gyereke – Francois és Mathilde az első házasságából és Valentina Paloma, akinek édesanyja az üzletember jelenlegi felesége, Salma Hayek mexikói származású színésznő.

dnes/-esz-