Ötvenezer fontot hagyott kutyájára Alexander McQueen divattervező

A tavaly februárban öngyilkosságot elkövetett divattervező, Alexander McQueen, végrendeletében 50 ezer fontot (56 ezer euró) hagyott a kutyájára, hogy az állat élete végéig kényelemben élhessen.

Természetesen családtagjairól, háztartási alkalmazottjairól sem feledkezett meg, ahogy jó néhány alapítványról sem.

A tavaly elhunyt angol divattervező 16 millió fontos (18,13 millió euró) vagyonából 100 ezer fontot a Batters Dogs  and Cats Home, a The Blue Cross és Terrence Higgins Trust alapítványok kapták. A londoni buddhista központról sem feldkezett meg végrendeletében McQueen.

Ötvenezer fontot kapott Cesar és Marlene Garcia, akik McQueen háza körüli dolgokat intézték. McQueen ily módon hálálta meg a „hosszú és hűséges gondoskodást”. Cesar Garcia volt egyébként az a személy, aki rábukkant a divattervező gardrobe-ban lévő holttestére 2010. február 11-én. McQueen felakasztotta magát.

Kétszázötvenezer fonttal lett gazdagabb két bátyja és három húga, keresztfia, unokaöccsei és unokahúgai fejenként 50 ezer fontot kaptak. Vagyona nagy részét a Sarabande alapítványra hagyta azzal a feltétellel, hogy a pénzt ösztöndíj formájában adják a Central Saint Martins College of Art diákjainak, annak a neves intézménynek, ahol McQueen is tanult.

sita/-esz-