Vissza nem adott ékszerek miatt perelik Paris Hiltont

Az Allianz SE biztosító 40 ezer eurót követel Paris Hiltontól olyan ékszerek miatt, amelyeket a Hilton szállodalánc örökösnője kikölcsönzött egy ékszerboltból és nem hajlandó visszaadni.

A biztosító emiatt bíróságra adta az ügyet New Yorkban. Hilton sajtószóvivője tagadja a vádakat.

Az ékszerek 60 ezer dollárt érnek, s a botrányhősnő még 2007-ben kölcsönözte ki őket a manhattani Damiani ékszerboltból. Megígérte, hogy nem fogja hordani és, hogy széfben vagy trezorban fogja tartani. A biztosító szerint ez nem így történt. Az ékszerek egy toalettasztalon hevertek őrizet nélkül egy Los Angeles-i birtokon, amikor is betörők többi 2,7 millió dollárt érő ékszerrel együtt ellopták 2008-ban. Hilton kisasszony ekkor éppen egy hollywoodi buliban volt. A Los Angeles-i rendőrség megtalálta az ékszereket és visszaadta Parisnak. A biztosító ekkor fizetett az ékszerüzletnek és visszakövetelte az ékszereket Hiltontól. Azonban az Allianz e-mailes, telefonos keresésére senki sem reagált. Ekkor a biztosító szerződés megszegésével vádolta meg az amerikai hírességet. Hilton szóvivője elmondta, hogy a vád nem alapul konkrétumokon, mivel a biztosítót senki sem értesítette arról, hogy megtalálták az ellopott ékszereket. „Csak bizsut találtak” – jelentette ki a sajtós.

Nem Paris Hilton az egyetlen sztár, akit emiatt perelnek. Áprilisban ugyanis azzal vádolták meg Lindsay Lohant, hogy ellopott egy drága arany nyakéket egy Los Angeles-i ékszerüzletből.

topky/-esz-