Fotós elől menekülve esett el a svéd királyné

Megsérült a svéd királyné, amikor megpróbált elmenekülni egy fotóriporter elől New Yorkban - közölte szerdán a stockholmi palota. A beszámoló szerint Szilvia királyné a lábán és a csuklóján szenvedett könnyebb sérüléseket, amikor az Aftonbladet svéd lap szabadúszó fotósa elől próbált elmenekülni.

XVI. Károly Gusztáv svéd király felesége a New Yorkban élő, legfiatalabb lányát, Madeline hercegnőt látogatta meg, akivel bevásárló körúton voltak a városban. A svéd lap fotóriportere azonban felfedezte őket, és noha a két nő kérte, hogy hagyja békén őket, a férfi nem volt hajlandó tágítani - közölte a palota. Anya és lánya ezután állítólag sietve távozni akartak, ám a fotós üldözőbe vette őket, míg végül a 67 éves Szilvia királyné elesett, és megsebesült a lábán és a csuklóján.

Az Aftonbladet főszerkesztője később arról tájékoztatott, hogy a szabadúszó fotós "mély sajnálatát fejezte ki" a történtekkel kapcsolatban. A palota szerint a királyné további New York-i programját nem befolyásolta az eset, arról pedig egyelőre nincs döntés, hogy a királyi család tesz-e jogi lépéseket a fotóriporter, vagy a napilap ellen.

FH/para