Jennifer Aniston és Demi Moore a kamera mögött

Jennifer Aniston, Demi Moore és Alicia Keys énekesnő a Lifetime televíziónak a mellrákról és annak emberekre való hatásáról szóló kisfilmeket fog rendezni.

Összesen öt rövidfilm fog készülni Project Five név alatt, melyeknek forgatókönyvírója és producere Marta Kauffman lesz, aki a Jó barátok című sorozat (1994-2004) egyik alkotója volt.

Aniston a Jó barátok 2004-es befejezése óta először dolgozik együtt Kauffmannal. A mellrákról szóló filmek egyikét Patty Jenkins fogja rendezni, ő volt a rendezője és forgatókönyvírója a 2003-as A Rém című drámának, melynek főszereplője Charlize Theron volt, alakításáért meg is kapta a Legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Az ötödik film rendezőjét még nem választották ki.

A Lifetime azt akarja bemutatni humoron és drámán keresztül, hogy milyen hatással van a rák és diagnosztizálása az emberi kapcsolatokra, az érintett nők hogyan tekintenek erre a betegségre, egyszóval hogyan élik át ezt a könnyűnek nem nevezhető, küzdelmekkel teli időszakot. Kauffman közreműködésével a forgatókönyveket írta Stephen Godchaux, Jill Gordon, Howard Morris, Deirdre O ’Connor és Wendy West. A 42 éves Jennifer Aniston Marta Kauffmannal, Paula Wagnerrel, Kristin Hahnnal, Kevin Chinoy-jal és Francesca Silvestrivel együtt producerként is közreműködik ezen a projekten.

„Reméljük, hogy a Project Five érdekelni, informálni fogja az embereket mindenről, ami ezzel a betegséggel kapcsolatos” – jelentette ki Aniston. A filmek a Sony Pictures közreműködésének köszönhetően még idén láthatóak lesznek.

sita/-esz-