George Clooney tanú lehet Berlusconi tárgyalásán

Tanúként hallgatnák ki George Clooney amerikai színészt a Silvio Berlusconi olasz kormányfő ellen a jövő héten induló perben, szexbotránya ügyében.

Tanúként hallgatnák ki George Clooney amerikai színészt a Silvio Berlusconi olasz kormányfő ellen a jövő héten induló perben, szexbotránya ügyében - tudta meg kedden az AFP francia hírügynökség egy ügyvédtől. Az olasz miniszterelnököt azzal vádolják, hogy pénzt fizetett szexért egy 17 éves lánynak, és hatalmával visszaélve megpróbálta eltusolni az ügyet.

Berlusconi védőügyvédjei 78 tanút hallgatnának meg az olasz kormányfő védelmére, köztük George Clooney-t - közölte az AFP-nek nyilatkozó ügyvéd. A védelem tanúinak listáján van négy olasz miniszter és az olasz szórakoztatóipar több ismert személyisége is - mondta el az ügyvéd.

A Berlusconi elleni per április hatodikán kezdődik. Az olasz kormányfőt azzal vádolják, hogy pénzt fizetett szexért cserébe az akkor még 17 éves, marokkói származású Karima el Mahrougnak, aki Ruby néven vált ismertté. Az erotikus táncos és Berlusconi is tagadja, hogy lefeküdt egymással. Berlusconit azzal is vádolják, hogy visszaélt hatalmával. A vád szerint az ő közbenjárására engedték el a rendőrök a lopás miatt őrizetbe vett lányt.

 

fh