Ricky Martin díjat kapott homoszexualitásának vállalásáért

A Gay & Lesbian Alliance Against Defamation – GLAAD nevű leszbikusok és homoszexuálisok szervezete március 19-én szombaton New Yorkban  kiosztotta kitüntetéseit.

A díjátadó 22. évfolyamának, a Media Awardsnak sztárja Ricky Martin Puerrto Rico-i származású énekes volt, aki a Vita Russoa díjat vette át.

Kitüntetése a GLAAD alapítójának nevét viseli, s olyan homoszexuális vagy leszbikus személyiségek kapják, akik támogatják a melegek jogait. Martin azért kapta meg ezt az elismerést, mert tavaly bevallotta hosszú évek hallgatása után a nyilvánosság előtt, hogy saját neme iránt vonzódik.

A kitüntetettek között volt még Russell Simmons hip-hop mogul, aki az Excellence in Media Award nevezetű díjat kapta meg. A legjobb drámai sorozat a True Blood (Igazi vér) című sorozat lett, a legjobb zenei albumért járó díjat a Scissor Sisters kapta Night Work (2010) című albumukért. Tina Frey pedig a A sorozat legjobb része (30 Rock – Klaus & Greta) kategória nyertese lett.

A televíziós és filmes projektek mellett díjat kaptak még a színházak, újságok, magazinok képviselői is, s a GLAAD szervezet a spanyol nyelvű szekcióban is adott át díjakat. A többi elismerést április 16-án Los Angelesben és május 14-én San Franciscóban veheti át majd a többi díjazott.

sita/-esz-