211 ezer eurót nyert, elfelejtette felvenni

Másodszor is a szerencse kegyeltje lett egy 29 éves német férfi - közölte kedden a német média.

Willi S. valamivel több, mint 211 ezer eurót nyert Hessen tartomány lottójátékán tavaly novemberben, de a határidőig nem jelentkezett a pénzért, ezért a törvény értelmében az államra szállt volna nyereménye. Mégsem ez történt.

A férfi tavaly november 5-én nyerte meg a több mint 200 ezer eurót, miután a hét számból hatot eltalált. De nem jelentkezett a nyereményért. A hesseni állami lottójátékot szervező cég heteken keresztül hirdetésekben kereste, de mindhibába. A határidő a múlt hét végén lejárt, a törvénynek megfelelően az államra szállt volna a pénz. Hétfőn azonban jelentkezett a férfi az egyik frankfurti fogadóirodában.

Az állami lottójátékot szervező cég szóvivője kedden bejelentette, hogy eltekintenek a késéstől, és kifizetik a 29 éves férfinak a nyereményt jó szándékuk jeléül. A szerencsés nyertes csak annyit mondott, hogy egyszerűen elfelejtette megnézni a szelvényt. Mint mondta, a nagyapja hasonlóan járt egyszer, ő is megfeledkezett a nyertes szelvényről, de neki nem sikerült a késés után megkapnia a pénzt.

 

fh