Michael Douglas: „Legyőztem a rákot!”

Michael Douglas legyőzte a rákot – minderről az NBC televíziónak adott interjújában beszélt a neves amerikai színész és producer.

„Eltűnt a daganat. Minden hónapban ellenőrzésekre kell járnom. Úgy érzem, legyőztem a rákot” – mondta a 66 éves sztár, aki múlt év augusztusában jelentette be, hogy torokrákja van.

Nyolc hét kemoterápiának és sugárkezelésnek vetette alá magát. A Tőzsdecápák (1987), a Tőzsdecápák 2. – A pénz nem alszik, a Traffic című filmek főszereplője az elmúlt 6 hónapban összesen 15 kilót fogyott. Jelenleg azon dolgozik, hogy visszanyerje régi súlyát, már sikerült visszahíznia 5 kilót. „Úgy eszek, mint egy disznó. A családom, a barátaim és a rajongóim szeretete sokkal erősebbé tett, mint gondoltam volna. Ennek köszönhetően rájöttem arra, hogy a legfontosabbak számomra a családtagjaim és a barátaim” – jelentette ki boldogan a New Brunswick-i születésű színész.

Michael Douglas két Oscar-díj tulajdonosa – az elsőt a Száll a kakukk fészkére című alkotásért kapta producerként, amikor az a Legjobb film kategóriájában győzött, a másikat, a Legjobb férfi főszereplő Oscar-díját a Tőzsdecápák (1987) című filmben nyújtott alakításáért. Legelőször 1969-ben kapott Golden Globe-díj jelölést, mint a Legjobb újonc. Idén is jelölték Golden Globe-ra a Tőzsdecápák 2: A pénz nem alszik című moziban játszott szerepének köszönhetően. Douglast a San Francisco utcáin című sorozat (1972-1977) tette világhírűvé. Ismertebb filmjei még A rózsák háborúja (1989), A smaragd románca, Zaklatás.

Felesége, Catherina Zeta-Jones walesi színésznő, 2 közös gyermekük van. A filmsztár legújabb főszerepe a Steven Soderbergh filmjében, a Liberace-ben lesz, melyet május és június között kezdenek el majd forgatni.

sita/-esz-