Paris Hiltont feltartóztatták Tokióban

Feltartóztatták Paris Hiltont a bevándorlási hatóság munkatársai a tokiói Narita repülőtéren, miután megérkezett a gépe Las Vegasból - számolt be a japán média.

Paris Hilton hétfőn bűnösnek vallotta magát egy Las Vegas-i bíróságon kokain birtoklásának vádjában: az örökösnő kétszer hathónapos, felfüggesztett büntetést kapott. A bíró figyelmeztette Hiltont, hogy egyéves letöltendő börtönbüntetést kap, ha még egyszer letartóztatják.

A felfüggesztett büntetés mellett Hiltonnak 2000 dolláros (426 ezer forint) pénzbüntetést kell fizetnie, részt kell vennie egy drogrehabilitációs programban és 200 óra közmunkára is kötelezték.

A 29 éves Hilton egy charter-járattal érkezett a Naritára, ahol a landolás után részletesen kikérdezték úticéljáról, és még azt is fontolgatták, hogy nem engedik be az országba - írja a Jiji nevű hírügynökség.

Paris Hilton helyi idő szerint este fél hatkor érkezett meg Japánba kedden, ahol 26 éves húgával, Nicky-vel együtt ékszer- és táskakollekciójuk bemutatóján vettek volna részt, de az eseményt végül nem tartották meg.

FH/para