John Lennon gyilkosa más hírességeket is meg akart ölni

Mark David Chapman, John Lennon gyilkosa bevallotta, hogy volt egy listája azokról a hírességekről, akiket meg akart ölni.

„Meg voltak  a kiválasztottjaim és John Lennon volt az első a listámon. Őt lehetett a legjobban megközelíteni” – mondta Chapman, akinek elutasították immár hatodik szabadulási kérelmét egy New York-i börtönből.
A gyilkos kiválasztottjai között ott volt Elizabeth Taylor, Johnny Carson amerikai komikus, Paul McCartney, George C. Scott rendező és producer és Ronald Reagan amerikai elnök. „Ha nem Lennont lőttem volna le, akkor valaki mást” – jelentette ki Chapman, aki legközelebb 2012-ben kérvényezheti szabadon bocsátását. 2008-ban megbánást tanúsított tette miatt, mert elmondása szerint már tudja, hogy milyen sokat ér egy élet. Szabadulása ellen volt sok millió rajongón kívül Yoko Ono, John Lennon özvegye is. Szerinte az 55 éves férfi nem érezné magát szabadon biztonságban, ha feltűnne az emberek előtt és ő és családja is nagyon fél tőle.

Mark David Chapman közel 30 évvel ezelőtt, pontosabban 1980. december 8-án lőtte le New Yorkban John Lennont. Életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték őt, 20 év után kérvényezhette szabadon bocsátását. Speciális cellában tartják őt. A börtönben segédmunkákat végez, irodákat takarít és a börtönkönyvtárban is besegít.

John Lennon  októberben ünnepelné 70. születésnapját.

sita/-esz-