James Franco szereti a meleg szerepeket

James Franco, aki több meleg szereppel vívott ki magának elismerést a filmvilágban, kijelentette, hogy bár szereti ezeket az alakításait, nem homoszexuális.

A hollywoodi filmszínész a The Advocate című folyóirat októberi számának adott nyilatkozatában beszélt erről a témáról. Nem meleg és nem is biszexuális - szögezte le, és megemlítette, hogy öt éve él barátnőjével, Ahna O'Reillyvel.

"Vannak, akik azt hiszik, meleg vagyok, a szerepek miatt, amiket eljátszottam. Ezt gondolják, pedig nem igaz. Nem vagyok meleg. Másfelől azonban valami azért van bennem, ami képessé tesz ezeknek a szerepeknek a meggyőző alakítására" - magyarázta a 32 éves sztár.

Mint mondta: ha viszont valóban meleg lenne, csupán azért tarthatna attól, hogy ezt nyilvánosan is vállalja, mert annak esetleg rossz hatása lenne a pályájára, hiszen általában ez a visszatartó erő. De végül hozzátette: őt igazából ez sem tántorítaná el.

Franco nagy sikerrel játszotta el Harvey Milk meggyilkolt meleg politikus kedvesét a Milk című drámában, és egy idősebb emberrel viszonyba bonyolódó úszót a Blind Spot című filmben, a jövő héten moziba kerülő Howl (Üvöltés) című életrajzban pedig Allan Ginsberget személyesíti meg - sorolta a magazin cikkét idéző a NYDailyNews.com.

A színész szerint túltengnek a heteroszexuális történetek a moziban, őt viszont jobban érdeklik a ritkábban bemutatott emberi kapcsolatok.

Vince Jolivette, Franco barátja és produkciós partnere - aki szintén megszólalt a magazinban - azt emelte ki, hogy a színészt szexuális beállítottságánál sokkal inkább alkotói szelleme köti Ginsberg szerepéhez.

"Mindketten írók. Mindketten költők, és mindkettőjüket lebilincseli a művészet, valamint annak meghatározása" - magyarázta Jolivette.

MTI/para