Eladó Elvis Presley fehér zongorája

Elárverezik Elvis Presley egykori fehér zongoráját: az aukciósház várakozása szerint egymillió dollárért (217,5 millió forintért) cserélhet gazdát. A White Knabe Grand Piano 1957 és 1969 között volt a memphisi Graceland-villa zeneszobájának dísze. Ez az augusztus 14-én Memphisben megrendezésre kerülő árverés legdrágábbra becsült tétele - közölte a szervező, a Heritage Auction Galleries.

Az árverésen a rock'n roll királyának több mint 270 személyes emléke kerül kalapács alá. Az énekes halála után 33 évvel a rajongók és a gyűjtők többek között licitálhatnak egy négyoldalas levélre, amelyet az akkor Németországban katonáskodó Elvis 1958-ban küldött barátnőjének, Anita Woodnak az Egyesült Államokba. A levél az aukciósház becslése szerint 75 ezer dollárt (16,3 millió forintot) ér.

Elárvereznek egy eredeti lemezszerződést is 1955-ből az RCA kiadóval, egy noteszt az 1950-es évek hírességeinek címeivel, valamint egy Németországban készült, aranykeretes napszemüveget, amelyet külön Elvisre szabtak. Az 1970-es évek elejéről származó napszemüveget 20 ezer dollárra (4,3 millió forintért) taksálják.

Elvis Presley 1977. augusztus 16-án, 42 évesen halt meg a napjainkban múzeumként működő memphisi Graceland-villában szívelégtelenség következtében.

mti/para