Nem lesz két esküvő a svéd királyi családban

Madeleine svéd hercegnő felbontotta jegyességét Jonas Bergström 31 éves ügyvéddel - a hírt a királyi udvar hivatalos weboldala közölte.

A hivatalos közleményben az áll, hogy közös megegyezés alapján szakítottak, s mindenki megy a maga útján, s mindketten a szakítást tartották a legjobb megoldásnak. 

A svéd királyi udvar arra kéri a médiát, hogy ne nehezítsék meg a párnak ezt a nehéz időszakot. Madeleine hercegnő és Jonas Bergström tavaly augusztusban jelentették be az eljegyzésüket. A szakításukról már hónapok óta pletykáltak. Svédországban azonban egy királyi esküvő mégis lesz, mert a hercegnő nővére, a trónörökös, Victoria 2010. június 19-én férjhez megy szerelméhez, Daniel Westlinghez, akit akkoriban ismert meg, mikor a férfi még edzőként dolgozott egy fitnesz centrumban. Ők 2009 februárjában jelentették be eljegyzésüket.

Madeleine Thérese Amelie Josephine Bernadott a svéd király XVI. Károly Gusztáv és felesége, Szilvia királyné legkisebb gyermeke. Madeleine a harmadik a trónöröklés sorában, nővére Victoria és bátyja Carl Philip után. 

sita/-esz-