Ricky Martin másságának bevallásával kapcsolatban vegyesek a vélemények

Néhányan gratuláltak Ricky Martinnak ahhoz, hogy bevallotta másságát, ám vannak olyan vélemények, melyek szerint azért ismerte be, hogy homoszexuális, hogy előbbre lendítse karrierjét. Azután, hogy a latin énekes közölte angolul és spanyolul is a weboldalán azt, hogy: „Áldás boldog homoszexuálisnak lenni”, az ismert sztár blogger, Perez Hilton azt reagálta erre, hogy: „Végre! Nagyon örülünk neked Ricky!” „Bravó, Ricky! Elárultad nekünk azt, amit már régóta tudtunk” –írták az énekes internetes oldalára a brit Heat magazin szerkesztői.

A The Gay and Lesbian Alliance Against Defamation leszbikus és melegszervezet is gratulált Rickynek, s úgy vélik, hogy az énekes döntése, hogy elmondta magáról az igazat a nyíltság példája lehet. „Az ő kijelentései segítenek abban, hogy elfogadja Latin-Amerikában és az USA-ban a homoszexuálisokat a társadalom” – nyilatkozta Jarret Barrios, a szervezet elnöke. Az Attitude melegeknek szóló életmódmagazin készítői, nem gondolják azt, hogy Martin kijelentése a legnagyobb meglepetést okozta volna az egész világon.

A BBC a Have Your Say portálon vitát indított a témában: „Melegnek lenni a mai világban nem nagydolog. Az ilyesfajta vallomások kezdenek unalmassá válni” – írta le véleményét egy felhasználó. Egy másik azt írta:”Mintha már rég nem tudtuk volna. Kit érdekel?”

Egy kapcsolatszakértő, Mark Borkowski pedig úgy vélekedik az egész témáról, hogy az énekesnek ebben az esetben már nincs mit vesztenie

sita/-esz-.