Ricky Martin felemelte hangját az emberkereskedelem ellen

Ricky Martin, az ismert Puerto Rico-i énekes arra kérte szülőhazájának kormányát, hogy lépjen fel hatásosan az emberkereskedelem ellen.

A latin sztár minderről hétfői, Puerto Ricóban tett látogatásakor beszélt, ahová népszerűsíteni ment alapítványa, a Fundación Ricky Martin törekvéseit, mely szervezet fellép a gyermekek jogaiért. 

Az alapítvány emellett tanulmányt készített a szexturizmusról, az emberkereskedelemről, embercsempészetről. Puerto Rico egyébként tranzit ország az utóbbi terén. „Ez az igazság. Nem szabat hátat fordítanunk az áldozatoknak” - jelentette ki határozottan Martin, aki San Juanban, az University of Puerto Rico Egyetemen tartott előadást ezekről a kényes témákról.

Ricky Martin olyan slágerek előadója, mint a La Copa De La Vida, Livin'La Vida Loca, She Bangs és a Nobody Wants To Be Lonely, melyet Christina Aguilerával adott elő. Az énekest egyébként kitüntette Luis CdBedaca, az amerikai külügyminisztérium emberkereskedelem ellen fellépő szakosztályának vezetője, aki kijelentette, hogy olyasvalami ellen küzdenek, ami miatt nagyon sok ember szenved, s eme áldozatok fájdalmáról nagyon kevesen tudnak. 

sita/-esz-