Kurt Cobain lányát nagymamája fogja nevelni

Courtney Love amerikai színésznő-énekesnő, Kurt Cobain özvegye elvesztette lánya, Frances Bean Cobain nevelésének a jogát. A Los Angeles-i bíróság úgy döntött, hogy anyagi és egészségügyi okok miatt a 17 éves lánynak sokkal jobb, ha nagymamájával, Cobain édesanyjával, Wendy O’Connorral és annak húgával, Kimberlyvel éljen egy fedél alatt.

Jeffrey S. Cohen ügyvéd azt nyilatkozta a People magazinnak, hogy ennek a döntésnek nem kell azt jelentenie, hogy Courtney nem jó anya, s hogy teljesen elvesztette lánya nevelésének a jogát.  A döntést  nem Love drogproblémái miatt hozta a bíróság, mint ahogy azt sokan gondolták, mert Courtney már évek óta tiszta és egészségi állapota is kielégítő. Mindez azért történt, mert Frances jelenleg a nagymamájával szeretne élni Keith A. Fink, Love ügyvédje szerint. Az ügyvéd azt is elmondta, hogy ügyfele továbbra is mindennél jobbann szereti a lányát.

Frances Bean Cobain tavaly határozottan kijelentette, hogy ő nem olyan, mint a szülei. A Harper’s Bazaar magazinnak adott interjújában elárulta, hogy nagymamája, Wendy O’Connor nagyon erős személyiség, s emiatt felnéz rá. Ő az az ember, akire mindig nyugodtan támaszkodhat.

sita/-esz-