Elvis Presley haja 1055 eurót ért egy angliai aukción

Nagy-Britanniában, Wilshire-grófságban elárverezték Elvis Presley néhány fekete hajtincsét, melyek négyszer nagyobb összegért keltek el, mint gondolták. Presley hajtincseiért 1055 eurót fizettek, az árverés 250 euróról indult. Az énekes haját személyes borbélya, Gill Gilleland nyírta le, akivel egyébként akkor már 20 éve nagyon jól ismerték egymást.

A tincset akkor vágta le a borbély, miután a rock’n’roll királya feketére festette hajkoronáját. Ekkor Gill belerakta a hajat egy törülközőbe és hazavitte. 1977-ben Elvis halála után elkezdett a hajtincsekkel üzletelni. Elmondása szerint Presley, Memphisben lévő háza (Graceland) melletti szuvenír boltnak adta el. 2002-ben pedig Thomas B. Morgannak adta oda az ereklyének számító tincseket, akit Elvis szintén nagyon jól ismert, 2002 novemberében pedig a hajszálak egy internetes aukción 115 ezer dollárért (77 ezer euró) keltek el. Azok hajtincsek, melyeket DNS vizsgálatra vittek, hogy bebizonyítsák, valóban a neves énekesé-e, egy képrámába van betéve a művész képe mellé.

Elvis Aaron Presley 1935. január 8-án született a Mississippi-állambeli Tupelóban. Nem csak énekes volt, hanem emellett szerepelt jó néhány filmben, ő a rock’n’roll királya. Karrierjét 1954-ben kezdte, ő volt az első előadója a rockabilly zenei stílusnak, amely a country és a rhytm and blues egyvelege. Négyszer választották be őt a Hírességek Csarnokába: a Rock’n Roll Hírességek Csarnoka (1986), a Rockabilly Hírességek Csarnoka (1997), a Country Hírességek Csarnoka (1998), és a Gospel Hírességek Csarnoka (2001). Összesen 23 stúdióalbumot készített, debütáló nagylemezének címe LP Elvis Presley, amely 1956-ban jelent meg, utolsó albuma pedig az 1977-es Moody Blue. Harmincegy filmet forgatott, melyek többsége musical volt.

Elvis Presley 1977. augusztus 16-án hunyt el, halálának oka mai napig nem ismert. 1994-ben újra elkezdtek nyomozni halálának ügyében.

Egy Dr. Davis nevű orvos szerint nem igazak az állítások, hogy az énekes túladagolta a kábítószert, minden jel arra mutat, hogy szívinfarktusban vesztette az életét.

sita/-esz-