Sztárok buzdítanak nagytakarításra Budapesten

Hírességek vezetésével kezdik el a fővárosi szelektív hulladékgyűjtő szigetek megtisztítását a Nagy Várostakarítás napján, április 25-én. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. csepeli telephelyén minden érdeklődőt színes programokkal várnak a sztárok vezette takarítócsapatok versenyére.

Az FKF Zrt. kampánya, a Nagy Várostakarítás Budapest lakosainak figyelmét szeretné felhívni arra, hogy a környezet állapota, az utcák, terek, parkok tisztasága a legkisebb eldobott szeméten ugyanúgy múlik, mint az illegálisan lerakott bontási törmelékeken.

A kampányhoz csatlakozó ismert tévés személyek - Jakupcsek Gabriella, Jaksity Kata, Sárosdy Eszter, Frei Tamás és Hajós András - részvételükkel bizonyítják, tisztában vannak azzal, hogy a környezet épsége, tisztasága közös felelősségünk - tájékoztatta az MTI-t az FKF Zrt. szóvivője, Horti Zsófia.

A "celebek" csapatainak tagjait a helyszínen jelentkezők közül sorsolják ki, a szerencsések az ismert személyek kíséretében indulnak terepversenyre azokkal a gépekkel, amelyek az utcai, kisebb szemétedények tartalmát gyűjtik össze nap mint nap.

A csapatoknak térkép alapján kell ellátogatniuk minél több szelektív hulladékgyűjtő szigethez és összeszedni az ott talált, illegálisan lerakott szemetet.

A közönség számára folyamatosan követhető lesz a verseny állása, ahogyan a csapatok teljesítménye is. A sajátos vetélkedőt műsorok, környezettudatos családi programok és helyszíni közvetítések egészítik ki.

Az önkormányzatok egész nap kapcsolatban lesznek az irányítóközponttal, azaz az akció csepeli bázisával, ahol a látogatók figyelemmel kísérhetik a nagyszabású takarítóakció fejleményeit.

A kerületi programokról a helyi önkormányzatok ügyfélszolgálatai nyújtanak bővebb tájékoztatást.

MTI/para