George Michael a kaliforniai melegházasságról

"Ez fantasztikus" – örvendezett a 17 év után ismét Észak-Amerikában turnézó George Michael, és "régóta esedékesnek" nevezte a Kaliforniában hétfő óta engedélyezett melegházasságot.

A közismerten homoszexuális, 44 éves brit popsztár kedden tartotta koncertturnéja első nagysikerű előadását a San Diegó-i sportcsarnokban. "Régóta esedékes volt már" – mondta a show után az új kaliforniai törvényről. "Ez Angliában szinte minden gond nélkül átment, de főként azért, mert mi nem kötődtünk annyira ahhoz a szóhoz, hogy házasság."

A sztár szerint "az amerikai társadalom sokkal vallásosabb is, és rengetegen vannak, akik összetartozásukat a hitükkel is össze akarják egyeztetni, ezért aztán a házasság itt sokkal fontosabb szerepet kap".

A "25 Live" elnevezésű koncertsorozattal kapcsolatban elmondta, hogy a kilencvenes években eszébe sem jutott volna ilyesmi, mivel "nem volt megfelelő lelkiállapotban". "Más is érdekel, nem csak a zenélés. Szeretném azokat a vágyaimat is valóra váltani" - erősítette meg a híreket, hogy a turné után szeretne kiszállni a taposómalomból, csöndesebb, alkotó életre vágyik. Azt azonban nem zárta ki, hogy akár öt éven belül visszatér a porondra.

Nagy-Britanniában 2004-ben fogadta el a parlament a regisztrált párkapcsolatról szóló törvényt, amelynek alapján az egynemű párok is hivatalosan bejegyeztethetik élettársi viszonyukat.

MTI