Egy férfi elriasztotta az őt megtámadó cápát

Cápa támadott meg egy úszót Sydney egyik népszerű tengerparti strandján. A ragadozó megharapta a férfi karját, akinek azonban sikerült elriasztania úgy a nagy halat, hogy többször a cápa orrára ütött.

Scott Wright péntek este kiment úszni egyet a tengerre, a Bondi Beachre, olyan helyre ahol naponta több ezer turista fordul meg. Nemsokára azt érezte, hogy egy cápa megharapta a karját és nem is akarta elengedni. Scott nagyon megijedt és elkezdte ütni a ragadozó orrát. Ezzel sikerült elijesztenie az állatot. Sikeresen kiúszott a partra, ahol pár óra múlva, ájultan, egy sziklán fekve találta meg őt a barátnője. A férfit rögtön kórházba is vitték, ahol meg is operálták sérült karját.

A Bondi Beachen már 70 éve nem fordult elő olyasmi, hogy egy cápa megtámadott volna valakit. A tengerparti életmentők beszámoltak arról, hogy sokszor látnak cápákat a mélyebben fekvő vizeken, de a part közelébe csak nagyon ritkán kerülnek. Az egyik életmentő szerint kisebb cápa támadott rá Wrightra, mert ha nagyobb tette volna ezt, a férfi biztos elvesztette volna a karját.

-esz-