Rezešová: "Van és lesz is bűntudatom"

A négy halálos áldozatot követelő közlekedési baleset okozása miatt elítélt Eva Rezešová bűntudatáról, akkori és mostani énjéről is vallott Friderikusz Sándornak.

Rezešová szabadulása óta könyvet is kiadott, most pedig Friderikusz Sándor műsorvezető podcastjában vendégeskedett. 

A podcast előzeteséből kiderül, hogy Rezešová saját személyiségéről és a baleset következményeiről beszél.

Friderikusz felteszi a kérdést, nagyon más Eva Rezesová ül-e vele szemben a baleset előttihez képest?

"Én meg a szűk családom tudja, milyen vagyok most és milyen voltam akkor"

– válaszolja, majd hozzáteszi, akkoriban azt gondolta, hogy mindent lehet, hogy övé a világ.

"Kicsit megváltozott azért valami, amikor megszülettek a gyermekeim, mert akkor már megéreztem, hogy nem csak én vagyok a világon, nem én vagyok az első, hanem a gyermekeim" – folytatta.

"Az a bűntudat most is ott van bennem. Hat év alatt megértettem, hogy fel kell vállalni a felelősséget és gondolni kell a következményekre" – mondta, majd hozzátette, van is és lesz is bűntudata.

A Friderikusz Podcast Youtube-csatornáján azt írják, január 13-án, csütörtök este 8 órakor teszik fel a következő műsort.

Eva Rezešová 2012. augusztus 21-én hajnalban a magyarországi M3-as autópályán X6-ös BMW-jével ittasan, mintegy 165 kilométeres óránkénti sebességgel hátulról belerohant az áldozatok Fiat Puntójába. A Fiat kigyulladt, a benne ülő két házaspár meghalt. A Budapest Környéki Törvényszék 2014 szeptemberében kihirdetett másodfokú, jogerős ítéletének szóbeli indoklása szerint a vádlott bűnössége kétséget kizáróan bizonyított, a szakértők szerint a baleset még a nagy sebesség ellenére is elkerülhető lett volna, ha a sofőr nem ittas.

A kelet-szlovákiai nőt jogerősen 9 év börtönre ítélték, ugyanakkor jó magaviselete miatt büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhatott. Miután a 2012 augusztusában történt baleset óta majdnem egyfolytában fogva tartották, a hat év 2018 augusztusában telt le.


(youtube/24.hu)