Rengeteg tragédia történt ezen az útszakaszon - állítólag kísértetek csábítják halálba az embereket

Az Egyesült Államokban található Riverdale Road nevű utat a világ egyik legkísértetiesebb útjának tartják - írja az Obkec.

Rengeteg tragédia történt ezen az útszakaszon - állítólag kísértetek csábítják halálba az embereket
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Számos történet szól a helyről, amelyek a környék felfedezésére csábítják a felfedezőket.

A csaknem 18 kilométer hosszú út Thornton és Brighton városai között található. A kanyargós szakasz állítólag Colorado legrosszabb kísértethelyeinek ad otthont. Fennállásának során számos történet született a helyről.

Ilyen például egy bosszúálló futó szelleméről szóló, akit éjszaka kocogás közben elütött egy autó. A jármű vezetője az eset után cserben hagyta, miközben ő segítséget kért tőle. Állítólag a lelke most ott bolyong, keresi a gyilkosát. Sokan számoltak be egy fekete Chevrolet Camaróval való ütközésről is, amelynek vezetője teljes sebességgel fának csapódott és a helyszínen meghalt. Most a síron túlról próbál másokat próbál halálba csábítani.

Más elméletek arról szólnak, hogy az ösvényt a bennszülött amerikaiak szellemei kísértik, akik egykor birtokolták a területet. Az összeesküvés-elméletek képviselői azt is hiszik, hogy a polgárháború előtt rabszolgákat lincseltek meg az útvonalon, és boszorkányok is voltak jelen a területen.

Ráadásul sokan a "pokol kapujához" hasonlítják az utat, mert a legenda szerint szörnyű tragédia történt ott. Egy David Wolpert nevű férfi és családja nem boldogult a farmon. Ezért úgy gondolta, jó ötlet lenne magát az ördögöt hívni segítségül. Egy nap reagált az egyik szertartásra, és beleegyezett, hogy alkut kössön a férfival, ami végül a pusztulásához vezetett. Azon az éjszakán Wolpertnek fel kellett gyújtania a házát, és csapdába ejtette feleségét és újszülött fiát is. A szomszédok megpróbáltak segíteni a családnak, de végül a lángok ellepték a lakóhelyet, és mindketten halálra égtek. Wolpertről soha többé nem hallottak az eset után.

De a Riverdale Road nem csak az állítólagos szellemek és démonok miatt veszélyes. Az út sötét kanyargós szakaszokból áll, ahol a sofőrök szeretik túllépni a megengedett sebességet. 2019-ben a Thorntoni Rendőrkapitányság szóvivőjével készült interjú jelent meg a helyi hírekben. Elmondta, hogy abban az évben rengeteg halálos baleset és több mint harminc egyéb sérülés történt ezen az útszakaszon.

Obkec/para