Rengeteg százdolláros bankjegyet találtak egy szemétlerakóhelyen

"Aranyláz" kerített hatalmába a múlt héten egy argentínai kisvárost, miután váratlanul ropogós százdolláros bankjegyek sokasága került elő a helyi szemétlerakóhelyen.

Rengeteg százdolláros bankjegyet találtak egy szemétlerakóhelyen
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Elsőként egy teherautósofőr talált egy zöldhasút a Las Parejas-i szeméttelepen, és értesítette barátait, akikkel közösen 10 ezer dollárt gyűjtöttek be. Az egyik szerencsefia, Federico Baez elmondta az AFP-nek, hogy másnap egy fickó még náluk is szerencsésebb volt, ő 25 ezer dollárnyi amerikai bankjegyet szedett össze a szemétlerakóban. Még a levegőben is szálltak a százdollárosok - mondta.

A férfi szerint valószínűleg még több pénz van a szemétben, de az önkormányzat időközben lezárta a szeméttelepet.

A közösségi médiában keringő népszerű elmélet szerint a pénzt egy örökösök nélkül elhunyt idős nő rejthette el egy szekrény titkos rekeszében, amely a halála után a szeméttelepre került. Úgy tudni, hogy az "aranyásók" összesen 75 ezer dollárt találtak a szemétben.

A szűnni nem akaró - az elmúlt 12 hónapban több mint 60 százalékot elérő - infláció által sújtott Argentínában gyakori, hogy az emberek dollárban tartják megtakarításukat.

A szeméttelepi pénzeső híre számos mémet ihletett a közösségi médiában, köztük egy olyat is, amelyen az ország elnöke és alelnöke könyékig turkál a szemétben abban a reményben, hogy pénzt talál a gazdaság fellendítésére.

(MTI)