Rémisztően éretlen emberek kezelték az Alec Baldwin filmjében használt fegyvereket

Kiszivárgott információk szerint az Alec Baldwin Rust című filmjének fegyvereiért felelős stáb „riasztóan éretlen volt” - írja  a New York Post a Fox News-ra hivatkozva.

Rémisztően éretlen emberek kezelték az Alec Baldwin filmjében használt fegyvereket
Fotó: Instagram/Twitter

A 24 éves Hannah Gutierrez-Reed fegyvermester és a vele együtt dolgozó asszisztensek állítólag a fegyverekkel játszadoztak, vagy a fegyvert a csövével a földbe támasztva hagyták, miközben a mobiltelefonjaikon  játszottak – mondta a Fox Newsnak egy forrás.

Múlt hónapban Alec Baldwin véletlenül lelőtte Halyna Hutchinst operatőrt, és megsebesítette Joel Souza rendezőt egy „ártalmatlannak” hitt fegyverrel.

A lövöldözés előtt készült és a Fox által megszerzett képeken Gutierrez-Reed és két másik nő látható, akik körben állnak egy pár Old West puskával és egy revolverrel, miközben az egyik fegyver csövét az egyik nő a hasának, egy másik pedig a csípőjének támasztotta.

„Ezek az emberek nem ismerték a szabályokat”

– mondta egy forrás.

Később aztán Gutierrez-Reed előkapott egy fegyvert, miközben a földön ült és "játszott a telefonjával". Állítólag anélkül tette vissza a helyére, hogy felnézett volna - mondta a forrás a Foxnak.

Guttierez-Reed édesapja az egykori híres fegyvermester, Thell Reed.

"Az ilyen dolgok egyszerűen nem tűnnek profinak, és nem teremtenek biztonságos légkört. Az, hogy Gutierez-Reed azt mondta, a kiképzést az édesapjától kapta, azt bizonyítja: „a kapcsolatai miatt kérték fel őt.” 

- mondta a forrás.

A halálos balesetben érintett pisztollyal egyébként a tragédia napjának reggelén a stáb tagjai szórakozásból konzervdobozokra lövöldöztek.

Lane Luper operatőr-asszisztens, aki biztonsági okok miatt elment a helyszínről a végzetes lövöldözés előtt, Gutierrez Reed segítőjét „három tapasztalatlan embernek” nevezte a Hollywood Reporternek adott interjújában.

„Az nem gond, ha egy alacsony költségvetésű produkciónál tapasztalatlanok vannak, de a lőfegyvereket kezelők legyenek profik”

– mondta a Reporternek.

„Úgy tűnt, ő is nagy nyomás alatt volt, hogy siessen.”

– tette hozzá Luper.

Bennfentesek szerint az alacsony bér és a jó ismeretség miatt vették fel Gutierrez-Reedet, akinek kevesebb mint 8000 dollárt fizettek munkájáért.

Jason Bowles, a fiatal fegyvermester ügyvédje vitatta a Fox állításait, és a következőt mondta a hírportálnak:

„Hannah-t már 10 éves korától képezte az apja, vele dolgozott a forgatásokon. Mindent megtett a forgatás biztonsága érdekében.”

New York Post/para