Rekordáron kelt el Leclerc sisakja az olaszországi Emilia Romagna régió árvízkárosultjainak megsegítését célzó árverésen (FOTÓ)

Rekordáron, 306 ezer euróért kelt el a Forma-1-es Ferrarit erősítő Charles Leclerc sisakja, amelyet a versenyző az olaszországi Emilia Romagna régió árvízkárosultjainak megsegítésére ajánlott fel árverésre.

Rekordáron kelt el Leclerc sisakja  az olaszországi Emilia Romagna régió árvízkárosultjainak megsegítését célzó árverésen (FOTÓ)
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

A pilóta a hazai versenyén, a Monacói Nagydíjon viselte az egyedi fejvédőt, amelyet alá is írt, s a Sotheby's aukciósház közlése szerint korábban még soha nem adtak ennyi pénzt egy versenyzői sisakért.

Az eddigi rekordot a háromszoros világbajnok brazil Ayrton Senna 1990-es sisakja tartotta, amelyben még benne volt a csapatrádió is, ez 2019-ben 162 ezer euróért kelt el.

Leclerc a versenyen viselt overallját, cipőjét és kesztyűjét is felajánlotta a jótékony célra, az összbevétel pedig 429 600 euró lett.

Az észak-olaszországi régiót sújtó májusi esőzésekben és áradásokban 15 ember halt meg, a Ferrari hazai futamát, az Emilia Romagna Nagydíjat nem is tudták megrendezni.

(MTI)