Rákkal küzd Reviczky Gábor, visszautasítja a kemoterápiát

A prosztatarák egy agresszív fajtája támadta meg a 73 éves Reviczky Gábor szervezetét – írja a Blikk.

Rákkal küzd Reviczky Gábor, visszautasítja a kemoterápiát
Fotó: MTI/ Zih Zsolt

A lap azt írja, a színművész a műtéten már túlesett, és egyelőre úgy tűnik, sikerült időben elcsípni a betegséget.

"Sajnos, tipikus férfibetegség ez, sokan nem is járnak vizsgálatra, mert kellemetlen. Ezzel én is így voltam" – mondta el Reviczky, hozzátéve, a negyven feletti férfiaknak azt üzeni, hogy mindenképp keressenek egy olyan orvost, aki kíméletesen vizsgál, mert nagyon gyakori a prosztatagyulladás, ami a rák előszobája lehet.

A színész decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben.

"Nem voltak olyan panaszaim, amik a betegségre utaltak volna, ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a nagyon gyakori vizelési inger, ami annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnom."

A színész hozzátette, kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok alapján nincs áttét a szervezetében.

Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra vár, ami után az onkológusok meghatározzák, milyen utókezelésre számíthat. A színész egyelőre határozottan kijelenti, hogy a kemoterápiát nem vállalja.

"Sugár- vagy kemoterápia jöhet szóba, ám mivel itthon nincs még célzott kemoterápia, a kemót vissza fogom utasítani. Sajnos, a nem célzott kezelés az egész szervezetet érinti, remélem, erre nem lesz szükségem, elég lesz a sugárkezelés."

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: