Rájár a rúd Alec Baldwinra: Beperelte őt egy Afganisztánban meggyilkolt tengerészgyalogos családja rágalmazás miatt

Alec Baldwin újabb per előtt áll. A színészt rágalmazás miatt perli be egy Afganisztánban meggyilkolt tengerészgyalogos családja, azt állítva, hogy a 63 éves Baldwin hamisan megvádolta a család tagjait, hogy jelen voltak a január 6-i washingtoni fővárosi zavargásokon - értesült a People.

Rájár a rúd Alec Baldwinra: Beperelte őt egy Afganisztánban meggyilkolt tengerészgyalogos családja rágalmazás miatt
-illusztráció- (Fotó: AP)

A család most esküdtszéki tárgyalást követel a People magazin birtokába jutott bírósági dokumentumok szerint.

A 20 éves Rylee McCollum az afganisztáni nemzetközi repülőtér közelében vesztette életét egy 2021. augusztus 26-i bombamerényletben, amikor az amerikai katonai csapatok a tálib hatalomátvételt követően embereket evakuáltak az országból.

McCollum halála után Baldwin megtalálta a tengerészgyalogos egyik nővérét, a 22 éves Roice-ot az Instagramon, és 5 ezer dolláros adományt küldött McCollum özvegyének, Jiennah Craytonnak és kisbabájuknak – olvasható a bírósági dokumentumokban.

A panasz szerint a hónap elején Baldwin állítólag azzal vádolta meg az elhunyt tengerészgyalogos testvérét, Roice-t, hogy részt vett a január 6-i washingtoni zavargásokban, "felkelőnek" és "január 6-i lázadónak" nevezte őt egy privát Instagram DM-ben, és újra közzétette a tüntetésről készült fotóit Instagram-fiókjában, majd ezt üzente Roice-nak:

"Újra közzétettem a fotódat. Sok sikert."

Baldwin azóta törölte a képeket. Roice, nővérei, Cheyenne és Crayton azt állítják, hogy káros üzeneteket és halálos fenyegetéseket kaptak, mióta Baldwin újra közzétette a felvételeket. A kereset szerint sem Cheyenne, sem Crayton nem tartózkodott a fővárosban 2021. január 6-án.

Január 1-jén Roice megosztott egy fotót magáról az Instagramon, amelyen a Capitolium közelében tartózkodik és a képaláírásban azt írta:

"Throwback"

Roice azt állítja, hogy ugyan ott volt a tüntetésen a Capitoliumnál január 6-án, de nem vett részt a demonstrációt követő zavargásokban, és a bírósági dokumentumok szerint az FBI-kihallgatáson ez tisztázódott is.

Mióta Baldwin megosztotta Roice képét az Instagramon, a család "ellenséges, agresszív, gyűlölködő" üzeneteket kap a közösségi médiában a színész követőitől. Baldwin megjegyzéseit "hamisnak, felháborítónak, rágalmazónak, felelőtlennek, bosszúállónak" nevezik, és azt állítják, hogy a visszahatás "súlyos érzelmi feszültséget" okozott mindhármuknak.

Baldwinnak nagyon rosszkor jött ez az egész, hisz felelősségre vonhatják Halyna Hutchins operatőr tavaly októberi halála miatt is. A filmsztárt beperelte a Rust című film többi producerével együtt a Rust-stáb két tagja. A színész nem kommentálta a történteket. Baldwin múlt héten átadta mobiltelefonját a hatóságoknak a véletlen lövöldözés ügyében folyó nyomozás részeként.

People/para