Pizzafutárként küzd a szavazatokért az osztrák kancellár

Christian Kern osztrák kancellár egy bécsi pizzéria futárjaként próbálta elérni az ausztriai szavazókat, amiről  pártja,  az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) szerdán videófelvételt tett közzé a kormányfő Facebook-oldalán, egy a napokban induló online-kampány kapcsán

"Új pizzafutár. Meg akartam lepni önöket. Sikerült is"

– mutatkozott be egy ajtót nyitó családnak az ételfutárként megjelenő SPÖ-elnök a videón. Kern a három és fél perces felvételen többek között kijelentette: a pizzériák világába tett látogatása mindenekelőtt azt a célt szolgálta, hogy beszélgetést kezdeményezzen, megtudja, milyen elvárásaik vannak a politikával szemben, mit tartanak fontosnak az emberek.

Georg Niedermühlbichler, az SPÖ pártigazgatójaa videó  kezdetét jelentette a szociáldemokrata párt az emberek meghallgatásán alapuló új kampányának.  A politikus szerint a munka ünnepéhez, május 1-hez kötödő kampány célcsoportja a sokat emlegetett középréteg, amelyet az SPÖ is szeretne elérni.

Az online-kampány az elkövetkező napokban indul. A pizzafutárként "dolgozó" kancellárral készült videót szerda délután tették közzé Kern Facebook-oldalán.

Niedermühlbichler szerint a video készítése és terjesztése során nem használtak fel pénzügyi forrásokat az osztrák kancelláriahivataltól.
 

MTI/para