A pilóta hétszer szenvedett balesetet 1 hét alatt a kisrepülőjével - minden egyes alkalommal megúszta karcolás nélkül

Dennis Collier pilóta, aki sok éves repülési tapasztalattal rendelkezik, egy hét alatt akár hét repülőbalesetet is túlélt - írja az Obkec.

A pilóta hétszer szenvedett balesetet 1 hét alatt a kisrepülőjével - minden egyes alkalommal megúszta karcolás nélkül
-illusztráció- (Fotó: Pixabay)

Annak ellenére, hogy nagyrészt a gép volt a felelős a balesetekért, Collier valószínűleg elveszíti jogosítványát.

2021-ben a Collier úgy döntött, hogy 20 év után új gépet vásárol. Új gépét 110 ezer dollárért vette meg az interneten, de súlyos hibát követett el - fizetett, mielőtt látta volna a masinát. Mivel a gép Kalifornia amerikai államban volt, a pilótának körülbelül 3 ezer kilométert kellett megtennie, hogy megtekinthesse.

A problémák rögtön megjelentek. Kiderült, hogy a gépet két éve nem használták. Ellenőrizte a gép állapotát, és észrevette, hogy egyes alkatrészeket rosszul szereltek be, és a szárnyak nem működnek megfelelően. A súlyos problémák ellenére Collier úgy döntött, hogy megveszi a gépet.

Annak ellenére, hogy a pilóta tudta, hogy a gép komoly bajban van, nem számított arra, hogy egy hét alatt akár hét különböző balesetet is szenvedhet négy különböző államban. Collier első balesete az első tesztrepülés során történt, amikor elfelejtette kiengedni a futóművet, és lekaparta a törzs alját. Néhány nappal később elvitte a gépet Új-Mexikóba. A repülés során felfedezte, hogy a leszállólámpák nem működnek. Emiatt lecsúszott a pályáról, és nekiütközött egy táblának és több lámpának.

Egy nappal később sikerült megjavítania a gépet, és ki akarta próbálni, hogy mi a helyzet. A gépet azonban nem lehetett jól manőverezni, ami miatt Colliernek ismét nem sikerült rendesen landolnia, tönkrement egy másik lámpa a kifutón.

(1/2) Cikkünk a következő oldalon folytatódik. Kérjük lapozzon előre: